Me???

My photo
Serian,KUching, SAWARAK, Malaysia
SMK SERIAN SARAWAK.....tempat yg akan ku berkhidmat selama yang termampu....insyaalllah....cekgu shikin seorg yg mudah bergaul...periang...penyayang..mcm2 pe g la...tengok2 la dua2 blog saya yer... http://cekgunurulashikin-skinpies87.blogspot.com/ dan http://skinpies87.blogspot.com/ selamat beekenalan.....daaaa...

layan..

.....................

.....................

Wednesday, November 27, 2013

End of 2013

Oh.....lame tidak menulis...biasela kan..time dah bosan xde keje br la I nak tulis mcm2...

Penghujung tahun yang memeningkan nak muntah bukan sbb ade baby tp sbb dpt pindah..peng gile kpl pkr nak pindah bwk brg2 bwk kak zaza blk sini...Wawawawawawa...png pasal duit 1 hal png pasal nak duk sini 1 hal..ooohhhhh...aku dlm dilema...

Kalau la blog ni xde org yg aku kenal je blh bace kan bgs...haaaaaa...ting ting...dh dpt idea...kakakakkak...aku dh ade hobi br nak buat time cuti ni..best gak kan jd penulis..untung2 klu ade director nak buat filem ctr aku blh jd popular jap....kekekkek...mimpi je lebih...

Ape2 pon im become melakarian..betul ke I eja..bantai la..oh...oh...oh...I will miss so much sarawak...xtau la knp hati ni masih di sane...Huhuhuhu...bermula la fasa baru hdpku tiade teman tp hanye keluarga...t la sambung yer...bye....

Friday, January 4, 2013

CSS episode 6



salam sume...lame xupdate citer..sekarang di sarawak da...da balik kepada realiti selepas sebulan cuti sekolah..macam ni la keje cekgu..bile time bukak sekolah mesti sebok da..hari ni ade mase cikit nak update blog..nak kenang kembali cerita2 dulu masa bercinta...

tempoh bercinta da makan berbulan2 tapi xpernah lagi berjumpa sapa..ktorg bercinta guna sms je..tiap-tiap masa sms je...dulu2 kan gune kad topop yang besar 2..aku simpan sepanjang setengah sem matrik..bile kire kire balik kad2 sume ade lebih 50 keping..topup sume 10 inggt..kire sendiri la bape banyak aku habis duit tuk topup je..teruk betol..tapi mase tu mane ade pikir sume tu..yang aku pikir buah hati je..malam2 mesti kene tepon..xdie tepon aku yang tepon..gayut berjam2 lak tu..masa tu baru2 lagi kan..macam2 bnde nak cerita..sekarang ni xsmpai 5 minit je cakap..hehehhe..tapi selain dari hati die yang baik pas tu die suke buat aku rase berbunga2, aku sangat gile dengar suara die..klu xdengar sehari xlena nak tido tau..PJJ sesuai ngan aku sbb percintaan jarak jauh..aku di penang die di melaka..nak balik mmg susah la..matrik blaja 1 tahun je pon..balik masa mid sem ngan hujung tahun je la bile da habis blaja..so aku mmg xsabar2 nak balik mid sem sbb nak jumpe buah hati buat kali pertama..wah...wah...wah...perjalanan nak balik ke seremban dari penang makan mase 1 malam..balik pagi jumaat tgh malam baru sampai..sabtu tu terus g jumpe buah hati..da xsabar da...lama da couple tapi xtengok g die macam mane...

macam biase la pagi sabtu, klu aku kuar seremban aku naik bas la..mase tu mane ade kete g walaupon da ade lesen..naik la bas pagi2 kul 8 berhimpit dengan mat2 bangla..fobia naik bas ni sbb dulu pernah skali aku dapat surat cinta ngan pakwe india yang slalu naik bas ngan aku..OMG..pakwe india kot..walaupon hensem tapi xnak mak de...hehehhee...tu zaman form3 dulu la..dup..dap...dup..dap...hati ku ni..sambil tggu sampai aku msj2 sahabat baik mntak nasihat sikit..bas ni lambat betol smpai..asyik benti2 je ambik orang..xsabar da ni..aku da janji dengan die nak jumpe kat ternimal one tempat tggu bas tu kat depan dunkin donut..aku da cakap aku pkai baju purple..bile da smpai sana die lak xsmpai g..kene la tggu tapi macam biase la aku ni cepat bosan klu duduk je..g la kedai sebelah tgk2 majalah..pas 2 msj pon smpai..die msj kate da smpai..

tengok kanan...tengok kiri, depan belakang..puas aku tengok..mane la buah hati ku...dalam kepala dah terbayang mamat tembam bermisai...tapi mase tu aku da redha da dengan ape gak keadaan die..da sayang la kata kan..klu x xkan aku kat situ time tu...tiba-tiba aku terpandang seorang mamat ni..die pandang2 ke arah dunkin donut...tapi aku kat depan die je...orang nyer agak2 dalam 75kg..bermisai..pakai cap..muke da sama ngan gambar yang aku tgk dulu..tapi xteruk macam yang aku bayangkan pon..aku da senyum lebar...dalam hati da berbunga2..boleh tahan gak si dia...aku berani kan diri tegur die sbb die sebok pandang kat dunkin sane tu..bile da tegur betol la tu die..tu la mohd shahrul helmy ku...die cakap die ingatkan minah yang kat depan dunkin tu la aku..pon pkai baju purple..hehehe,..so bermula la detik2 bahagia kami berdating...

mase tu xpegi mane pon..g jalan2 dalam terminal one shopping je..pusing2 4 tingkat tu pas tu g tengok wayang..xingat da citer ape citer pertama ktorg tengok...ktorg ni klu berdating mmg hobi tgk wayang..smpai la sekarang ni..banyak da tiket wayang yang aku simpan..sume ade..smpaikan tiket first ktorg tengok da jadi tiket putih kosong..tulisan eh da hilang da..nak jadikan kenangan..mesti disimpan sampai bile2...first date kami macam biase je..senyum2 jalan2..skema,..hehehe..yela..aku pon bukan biase becinta...aku yang heboh kuat becakap jadi sopan santun je...kikiki...yang best nyer die bagi aku rantai silver dan loket s...die cakap rantai tu die mntak tolong akak eh belikan..alalalala...so sweet...makin jatuh hati la aku ngan die..

ktorg jumpe xlama pon..petang kul 6 aku naik bas balik sendayan die naik bas balik tampin..terpisah la semula kami..PJJ balik...tapi tu la yang mengikat cinta ktorng sampai sekarang..jauh di mata dekat di hati..dari awal kenal smpai la sekarang mmg PJJ manjang...tapi rindu yang aku rase yang buat lagi kuat sayang aku kat die...bile hati da terpaut mmg susah aku nak tinggalkan..datang la ape pon rintangan..suma xjadi masalah tuk aku dan juga die...hati die perangai die suara die kata2 die boleh kate sume la yang ada kat die sume buat aku gile bayang...cintaku untuk nya hingga akhir hayat...cewahhh...jiwang karat gile...ni kalau tulis banyak lagi ni lagi bekarat2 t ni...so lain kali la aku sambung lagi citer2 lain..t lain kali aku citer lak kisah aku balik hujung mggu dari penang ke semban semata2 kerana die..ok daaaaaaaaaaaaaaaa.....

                                                                                                                                    skinpies......

Wednesday, December 26, 2012

CSS episode 5


<episode 5>

salam sume..beberapa hari off tulis pape...hujung mggu ni pegi jalan2 melaka ngan family...hari ni baru free nak sambung balik citer..mood pon tengah rindukan kekasih hati sekarang ni...emmmmm...ape citer last hari tu eh...mase kat bilik tv rase nyer kan..nak cari idea macam mane nak dapatkan balik orang yang aku da buang mcm tu je tanpa pikir panjang...so ni la yang jadi.....

malam tu mase tgk cerekarama dengan emy kat bilik tv, dalam keadaan duduk berhimpit2 dengan orang2 lain aku terpikir 1 cara nak buat..aku tengok hp senyap je..ape kate kalau aku buat2 tersalah hantar msj..msj  yang mesti boleh buat die msj kat aku balik...aku mmg sakit perot pon mase tu..tapi selama aku hidop klu sakit perot xpernah pon aku ngadu ngan sape2 termasuk family aku..tapi hari tu sbb nak perhatian nyer pasal aku buat2 tersalah msj kat shah..aku buat2 nak msj kat adik aku.."ngah,aku sakit perot la.."..hehehe...ayat selamat...harap2 die bls msj aku, xkesah la die bls mcm mane pon asalkan die balas..hati da berdebar2 ni...cepatla balas...cepatla balas,..lame gak aku tggu..xbals2 gak...adoai...die ni keras gak hati eh ni...aku pon send kali kedua...takot2 yang send tadi die xdapat kan...xkesah la die pikir ape pon..asalakan die dapat msj aku tu...haaaaa...pas send kali kedua baru die balas...hahahaahha...berjaye..!!!..tapi cikit je die balas...

"salah anta msj ke?"shah balas
"aah,sowee salah anta"aku balas buat2 mcm betol tersalah anta..hehe..
"sakit perot knp?"shah tnye..yes...dah ade respon baik...
"tahla,dari tadi sakit perot rase mcm ade yang xkene.."aku pon pancing la balik die...

ayat kene cantik, so biar die paham yang aku nak kat die balik...ade la dalam 10x msj aku msj dengan die..aku bagi tau terus terang yang aku mntak maaf sangat2 sebab dah buat die macam tu..aku nyesal,,..tapi aku xbagi tau pon kat die yang aku sengaja cari gaduh ngan die sbb nak clash,,..rahsia aku knp aku nak clash...rahsia2....klu terbongkar habis aku...part yang paling best, yang buat aku jatuh hati kali kedua ngan die bile die paham perasaan aku..die tau yang aku nak die balik..die mntak couple balik ngan aku...huh..aku pon tanpa segan silu terima dengan suke hati...alhamdullillah.nasib baik die paham..xla aku malu sangat nak mntak couple ngan die balik lak..hahahhaahaha...sekarang ni aku redha je ape orang nak cakap pon..lantak la die mcm mane pon..asalkan hati aku puas..asalkan aku ade kekasih hati aku..aku xnak g rase sakit menagis xde die...sebabkan aku dah rase sengsara mcm mane takde die la aku xpernah sesaat pon putus sayangkan die..die pon paham ngan hati aku..so lepas ape yang jadi ngan 1 hari yang sangat seram ni, bermula la kisah cinta kami..setahun di matrik bukan aku blaja pon.heboh bercinta...terok betol..

okla...t lain kali aku citer lak macam mane first time aku jumpe die..smpai saat aku nak face to face ngan die pon die xmintak gambr aku..die nak tgk live..aku pon bedebar2 nak tengok muke eh yang mcm die bagi gambar kat aku tu..giler bedebar...tahap kronik...huh...time tu dalam kepala asyik terbayang2 mamat "bangla jual roti" je...hehehehhe...jangan marah yer sayang.....daaaaaaaaaaaaa...

                                                                                                                                         skinpies.....

Thursday, December 20, 2012

CSS episode 4


<episode 4>

salam sume...hari ni mood xbest cikit la..mcm ada yang xkene je..bile duk sarawak asyik nak balik sini je..bile duk sini rase nak balik sarawak lak..emmmmm...tu la lumrah manusia..xpernah puas..dalam hati sedih lak mggu depan nak balik sarawak da..nak tinggalkan si die lagi...rindu di hati ni sape jela yang tau kan...tapi ape pon aku sambung citer semalam..ape cara aku nak clash ngan si die yang baru je couple beberapa hari...

ni sume jadi sebab gambar yang die hantar kat aku..mase tu memang aku xpikir ape2..yela aku pon bukan pernah couple..mane la tau nak jage hati orang ni,..lagi pon feeling cinta cintut eh tu xde g pon..so aku xde la rase kesian ke ape..tapi puas aku pikir ape alasan aku nak bagi kat die yang aku nak clash ni..??xkan la aku nak bagi tau yang aku xsuke tgk muke eh padahal die xkesah pon rupe aku macam mane..xnak pon aku bagi gambar aku kat die..xkan aku nak bagi alasan aku nak blaja, nak fokus, xnak cinta2...macam skema na lak..emmmmmm....so aku buat keputusan nak cari gaduh ngan die..smpai la die mara aku pon buat2 mara...hehehe...bernas ke x..??so satu petang tu macam biase la aku ajak sahabat baik aku emy g jalan2 kat KMPP cuci mate..yang best nyer KMPP ni aku boleh jalan pusing 1 kolej...sume boleh nampak..padang,cafe,tasik, asrama pon boleh nampak...so mmg puas klu aku jalan2 cuci mate kat kolej tu..mase aku round pusing2 kat kolej aku da start da cari gaduh ngan shah..tapi aku xingat la gaduh pasal ape..aku cari gaduh jela pasal ape yang boleh..aku rase hal kecik je tapi aku besar2 kan..sampai la habis aku round kolej aku pon lepak kat kerusi tepi padang..mmg tu port baik nak cuci mate..dapat tengok mamat2 main basketball..sambil cuci mate la semua nyer barakhir...dengan selamba nyer aku cakap kat shah, "kite ni xserasi la...macam xpatut je nak couple"...dari situ die da tau yang aku nak clash..tapi die xcepat melatah..die kate die bagi aku pikir lagi smpai esk hari...aku ingat lagi die cakap ape mase tu..die cakap "kalau esk jam 3 petang aku xmesej2 gak die maksudnyer mmg aku nak clash"..so aku pon kate ok...HUH...!!! lega rase hati...dapat gak aku clash ngan die..mmg jahat betol aku mase tu...cikit pon xrase bersalah..aku relax je..cool je..happy betol petang tu jalan balik bilik..smpai la keesokan nyer, petang tu aku ade discussion ngan budak2 claz dalam bilik rehat..aku silent hp pas tu letak atas meja...jam da nak kul 3 petang da..mmg aku xmsj die langsung..bile kul 3 tepat aku dapat msj shah bagi...mase tu die praktikal kat mane tah..tapi kat tempat yang tinggila...die bagi ayat sadis kat aku,..."jam da pukul 3, awak xmsj2 lagi saya maksudnyer mmg awak nak clash...sakit hati rase nak terjun je dari tempat tinggi ni..."....hahahahaha..lebih kurang macam tu la ayat eh...aku buat xtau je la...yang penting aku dah clash.....hahahahahah...jahat gile.....aku puas hati...sekarang aku xde kene mengena da ngan die...i,m single now...,,

lepas je habis discussion tu aku balik la bilik mcm biase, tapi aku xbagi tau pon sape2 yang aku dah clash ngan die..ngan kawan baik aku pon aku xbg tau lagi..aku pon macam biase g la mandi...mase mandi rase mcm xkene..xtau la ape yang xkene..smpai la aku masuk bilik..aku baring atas katil..aku tengok hp, aku termenung...aku tgk hp, aku termenung....eh hai...knp lak ngan aku ni eh..???aku xpernah rase mcm ni..xpernah rase kosong macam ni...rase mcm ade bende yang xde ngan aku...aku pening xtau kenape ngan aku skrg ni...aku baring je atas katil smpaikan aku menagis beria2...mcm ade orang mati aku nagis...aku rase mcm aku nak kan die..mane orang yang aku ade selama ni tapi sekarang aku xde...aku nagis sorang2 smpaikan housemate aku sume perasan..aku menagis xbenti2...diorg tegur tnya kenapa tapi aku xdapat nak bagi tau pape..mase tu yang aku tau aku nak nagis je..smpaikan aku rase aku perlukan kawan baik aku sekarang..aku perlu kan seseorang tuk share sume ni..aku mintak tolong housemate aku panggil emy..emy lain blok ngan aku..salah seorang dari diorg panggil emy...bile emy da datang, aku pon citer sume bende ngan die...die tenangkan aku smpai aku bnti nagis..tapi aku masih xpuas hati g...hati aku xtenang g...ni la padah nyer buat jahat..balasan la ni..padan muke aku....

hari tu malam minggu..mmg slalu nyer malam minggu aku ngan emy g bilik tv tgk cerekarama...aku pon g la mcm biase bawak hp yang xbedering pape dari petang tadi....orang lain tgk tv tapi dalam kepala aku ni pikir macam2..aku kene cari balik die...mcm mane aku nak buat..xkan aku nak jilat balik ludah...malu la aku t kan..emmmmmm....ape aku nak buat ni..si shah ni pon 1 hal...die xnak msj aku langsung..msti die sakit hati betol ngan aku...ape nak buat ni......puas aku pikir smpaikan aku dapat idea bernas.....ape aku buat smpaikan pas 2........????ade bende yang jadi.......t lain kali aku sambung..sbb da panjang na lak aku tulis ni..hehehe..tapi part ni yang paling best..aku xsabar2 lak nak citer...tapi lain kali la eh...ok...daaaaaaaaaaa....

                                                                                                                                          skinpies.....

Wednesday, December 19, 2012

CCS episode 3


<episode 3>

 Salam..baru lps blk dari tampn..g anta mak mertua bayar bil..smbg la ctr jap sblm nk g mkn..smpai mane smlm da.?oh..smpai kat pntu KMPP kan.. Mase 2 aku naik bas krok krek krok krek..bas tu da lame..bebunyi2.,xsyok.,tp yg syok nye si die mntk couple.,huhu..

aku ni mase 2 xtnye lak pandngan org lain.,xtau la knp.,sbb ht da bebunga2 cikit kot.,2yg trs aku kate ok.,klu korang nak tau ktorg baru je dlm 3mggu msj.,2pun tolak 2mggu die diam je sbb hp hilang.,da la aku xtau muke die mcm mane.,die pun xprnah tgk aku.,tp die blh lak nk couple..aku trima sbb die ckp die xksh rupe aku mcm mane.,yg penting aku baik.,hahaha..tp msti bdk yg bg no aku kat die da bg tau rupe aku mcm mane kan.,1 lagi die ade cakap jarang orang panggil die shah...aku la pompuan yang panggil die shah..slalu yer orang lain panggil die emie or cikbump sebab name die mohd shahrul helmy dan die seorang yang tembam..dulu la...skrg x dah..

so aku pun trima la tp ht xpuas lagi sbb xtau rupe eh mcm mane.,tau2 jela aku ni kan mmg kaki usha mamat.,suke cuci mate..tp pakwe2 yg sdp dpandg mate la.,usha je xpe..bkn ngorat pun..xsalah kan.. Dsebabkn sekarang die brstatus pakwe aku,so aku msti kene tau rupe die mcm mane..gile xnak tau..pakwe aku msti la meletop..baru best kan...aku pun mintak la die anta gambr kat email aku.,mase tu hp xcanggih nk anta2 gambr ni..gune email je..tu pun check kat cc..ciber cafe..bile die da anta aku pun g la check.,bile bukak tgk gmbr eh,.gile trkejot,trkedu aku..adoooi..skt kepala aku tgk.,hahaha.,nak tau sebab ape...sebab mmg jauh dari pandangan bayangan aku..aduh2...sudah jatuh ditimpa tangga...muke gambar yang die hantar kat aku tu da macam bangla jual roti...dengan misai eh..pipi leher tembam..masih kekal g dalam ingatan aku ni gambar yang aku tengok tu..haha...so next step, aku pon bagi tau la ngan housemate aku macam mane rupe eh...diorg pon ape lagi...diorg cakap la klu xnak baik ko mntak clash awal2 sebelom da lame..lagipon aku kan baru couple..emmmmm...aku rase bagus gak cadangan budak2 ni..tapi masalah eh macam mane aku nak buat..macam mane nak mintak clash...baru je couple agak2 dalam seminggu..time 2 aku memang habis kejam la..memang xpikir hati orang lain..yang penting aku xnak couple ngan die sebab muke je...jahat kan...mmg jahat pon..so aku pon rancang strategi...haaaaaaaaaaaaaaaa....nak tau ape..??nanti lain kali aku citer...tragis tau time ktorg clash...kikiki...klaka bile ingatkan balik....daaaaaaaaaaaaa.....

                                                                                                                                           skinpies........

Tuesday, December 18, 2012

CSS episode 2


<episode 2>

salam...hari ni awal habs kemas umah..awl hbs tlg mak mask..tlg jela..so sekarang boleh la sambung cerita...hari ni nak citer macam mane aku boleh sangkut ngan si die..lepas kejadian die msj mintak maaf, esk tu die msj g...aku pon layan la...da bile layan msj melarat2 lak berhari2..sampai kan ade 1 hari die xmsj pon..esk nyer pon xmsj..lusa nyer pon xmsj gak..aku xla rase pape sbb mase tu baru je kenal2 kan..maby die saje je nak main2...so aku buat xtau jela...tapi makin hari makin aku tertanya2 knp die xmsj2 ek..tiba2 lak 2..sampai kan ade hari yang gelas aku pecah la...cermin muka pecah la..dah housemate aku kate "tah2 die dah mati x"..sbb org tua2 nyer pepatah la 2...kalau ade barang pecah maksudnyer ade petanda xbaik...betol ke ek..??aku xcaye sangat pon...die senyap je xde citer pape.......

KMPP ataupon matrikulasi penang kire dekat dengan rumah mak ngah aku kat taiping..g naik bas 1 jam je dah smpai...ambik bas kat bukit mertajam...mggu tu aku ngan kwn2 g umah makngah sbb anak mak ngah yang sulong kawin..pegi tolong2 ape yang patot la...tapi nasib baik gak ktorg ade..biasela kan..klu duduk kawasan taman bile buat kenduri ni sume gune khidmat org luar...mane ade rewang2 mcm kat kampong da..so bile habis kenduri sume org balik mcm 2 je..mcm tongkang pecah umah makngah..ktorg tlg2 kemas ape yang patut...smpai la mlm 2 nak tido...ade cite klakar nak kongsi..kawan2 aku sume bergilir2 g toilet cirit birit...hahaha..da la toilet kat luar umah..nasib baik ade sorang sepupu aku yang lelaki..die yang g temankan diorg sbb takot gelap kat luar...tapi aku teros tido lena tanpa sakit porut...lena dibuai mimpi indah...mimpi indah mestila bersebabkan...sebab nyer petang mase sebelom kenduri aku dapat call dari si dia..sape g klu bukan shah...die bg tau yang umah sewa die masuk pencuri..habis sume hp kene curi termasuk lah hp die..shah sambung blaja kat kolej komuniti jempol bahau..mmg kebetulan sangat sbb mmg dekat ngan umah atok aku..jalan kaki pon boleh nampak da umah sewa eh..tapi dulu aku xpernah pegi la..baru2 ni je baru tau umah sewa eh mmg dekat sangat ngan umah atok..disebabkan hp hilang sim kad pon hilang gak...haaaaa....ni la bende yang buat aku terharu cikit...die g maxis centre balik beli nombor tepon eh yang lame dan beli gak nombor tepon aku...huhuhu...kan klu sim kad kite hilang xblh dapat nombor2 yang ade dlm sim kad..kite kene beli nombor yang kite nak...dari situ la hati aku sedikit berbunga...die sudah tanam baja dalam hati ni....jiwang x..??so pas die da msj balik ktorg msj la balik mcm biase...sampaikan......

aku dalam bas on the way nak balik KMPP dari umah makngah..ingt lagi aku mase 2 da smpai simpang masuk kat matrik da...si die mintak couple ngan aku,,huh...baru je kot kenal..baru bape minggu...baru bape hari je msj balik...biar betol kan...haaaaaaaaaa.......agak2 aku terima x..???t la sambung...nak g buat air sedap jap..haus la...jap g nak makan....daaaaaaaaa...........

                                                                                                                              skinpies......




CSS episode 1


<episode 1>

salam...malam ni bertemankan dengkuran si dia, aku sambung balik citer...sbb nak tido x ngantuk g...sampai mane hari 2 ek...emmmmm...smpai matrik kan...kehidupan di matrik penang sangat best..macam2 bende baru yang aku dapat tahu...terutamanya pasal jalan2 kat penang la...tiap kali outing mesti xmiss g pulau...bile lagi nak tgk tempat orang kan...tapi bukan citer jalan yang utama..citer nyer pasal mamat yang bernama shah..tau pon nama penuh nyer Mohd Shahrul Helmy bin Sharudin..

shah bukan one of students KMPP dan aku kenal die secara kebetulan yang sangat kebetulan...nak dijadikan citer, lepas je aku masuk matrik tah macam mane tah ade sorang mamat yang dulu kat skola mase aku usha die jual mahal sangat tiba2 msj aku..yela kan..dulu aku mane ade hp mase skola..mane nak dapat msj2 ni..di sebabkan die la aku kenal ngan kekasih hatiku..ade 1 hari tu budak ni tepon aku..aku pon angkat la mcm biase..layan punye layan punye borak rupe2 nyer kawan2 die yang borak ngan aku..pas tu kongsi ramai2 lak tu borak...siap gelak2 g mainkan aku..cis..sakitnyer hati aku,,yang budak tu pon 1 hal..bengong betol g bagi hp kat kwn2 eh..aku pon ape g..mengamok la..haaaaaa...dari sbb aku mengamok la ade sorang insan yang die mungkin rase besalah ataupon ade sebab lain yang aku xtau smpaikan die yang hantar msj ckp mintak maaf..mlm 2 die msj aku mmg kene maki la..aku baru nak ayat budak tu da kene main lak..mane xhangin..tapi disebabkan die la aku kenal ngan mamat yang anta msj maaf ni iaitu kekasih hati ku shah...

keesokan harinya die msj lagi....bermula la kisah kami...tapi xla start best pon...baru nak kawan2 da ade masalah eh....huh....masalah ape t aku sambung lagi la ye....sakit porot lak ha...daaaaaa........

                                                                                                                          skinpies.....

Monday, December 17, 2012

CSS pengenalan


<episode pengenalan>

jom kenal dengan heroin lu....Nurul Ashikin Binti Shafie...seorang gadis perempuan yang kuat gelak kuat gak nangis..semenjak dah pandai buat macam2 aku la tukang jaga famili....jaga umah...jaga adik2...jaga pakaian..jaga makan minum...jaga macam2 g la...sampai la aku dapat masuk asrama...tingkatan 1-3 sekolah kat SMK Seri Sendayan pas 2 masuk SMK Teknik Ampangan...haaaaa...bermula la kisah hidup aku yang penuh dengan adventure...yela...mana x nyer...sebelom ni duduk je kat umah jaga adik...nak bekawan pon xdapat sangat..bile dah masuk asrama tumbuh tanduk la aku....tingkatan 4 yang membosan kan sebab ade senior...asyik kene marah je...tapi aku special sikit...sebb kan aku ni player netball skola aku ade bnyak ckt kelonggaran...sebabkan petang2 aku ade training kat padang makan pon boleh lambat...mandi pon boleh lambat...g surau pon boleh lambat gak..hahaha...Form 5 yang paling seronok...daripada perbincangan kami 1 geng kami sume dah berjaya menakluki AJK2 tertinggi dalam asrama...so ktorg nyer geng berkuasa la sikit...geng dorm 8 ngan dorm 9...best sangat2..mcm2 la jadi...ade pasal cinta monyet...cinta monyet kawan2 aku la...ade pasal kes kene kan orang...kes gaduh...ade pasal citer hantu...tapi xdapat la nak citer lebih2...sebab ni cerita pasal cinta aku bukan zaman sekolah...zaman sekolah nanti2 la citer ek...

emmmm...berkait dengan kisah cinta,...mana ade jumpe shah lagi time ni...ktorg xsama skola pon..time skola teknik aku mmg kaki usha pakwe...tapi yang hensem2 jela...tapi masalah nyer xpernah ade yang sangkot pon...smpai la form 5...ade la abg2 ngan budak2 yang suke tapi xselera lak tekak ni tengok...memilh lak...nak buat macam mane...sampai la habis SPM...dapat result best gak la dapat masuk matrikulasi....mmg target nak g matrik jauh2..biase la kaki jalan...dapatla Matrik Penang...same lak ngan sahabat baik aku...niat eh bukan nak g blaja sgt pon..tapi nak cari pakwe hensem...hehehehe...niat aku jela..sahabat aku 2 baik...

huh...penat la tulis...kisah kat matrik la kisah aku kenal ngan shah...nanti la citer ek..lain kali......aku ni duk umah orang...gune internet org lain lak 2..krg lame2 online mengamok lak org 2 t...huhuhuhu...ok..daaaa....

                                                                                                                                      skinpies......

test...test...2013 soon....

assalamualaikum.......

uish ai..lame betol xtulis pape kat blog ni...ape boleh buat...semenjak bergelar guru SMK Serian yang berteknologi canggih ni mmg sebok la publish blog tuk lesson plan...2 yg blog sendiri x update...hehehe...canggih la sangat.....

semalam sebelom tido tgk cd ISTAMBUL aku datang....best la ctr 2..walaupon ringan tapi menarik..x la kosong je...dan yang paling best babak sedih bile lisa clash ngan pakwe eh..huhuhu...yang lagi best tgk cd smlm dlm pelukan suami...kikikikiki.....so dari ctr 2 aku terpikir lak nak jadikan blog ni mcm diari aku...or tempat nak bercerita walupon xde org yg bace....

emmmmmmmmmm....smlm da terpikir nak start citer tentang kisah cinta ku...huh.....suspen.........kisah cinta aku pon mcm adam hawa gak....ape nak bagi tajuk ek ctr aku ni....?

dsebablkan sekrg ni fenomena ADAM HAWA...ape kate aku letak tajuk citer aku ni SHIKIN SHAH... shikin sebagai pelakon utama...shah xtra jela...hehehhe...nantikan cerita cinta kami yang bermula 2005 smpai sekarg......tgguuuu.........................daaaaaaaaaaaa...........

                                                                                                                                  skinpies......



Sunday, February 5, 2012

Si Bobot

Bobot ataupon name eh Mohd Afif Iqram Shafie....budak kecik baru setahun 2bln...nama bobot timbol sbb dulu mase kecik2 die gemok tembam smpai la sekarg..hehehe...adik ku yg last dari 12 adik beradik..hero yg ke 4 dlm family aku,,,nak upload gmbr dlm fb mls lak...msk dlm blog la ek....bobot...bobot...bobot.....comei.....










excited bile dpt stereng

video

....t bln 3 br jmpe bobot....

Majlis Pertunangan Aki-Apis (5/2/12)

Tanggal 12 rabiulawwal, 5/2/2012 iaitu bersamaan dengan hari sambutan maulidur rasul kami pon beramai-ramai berpakaian cantik pergi ke teratak YDP tuk mjlis pertunangan aki..
jam 9.15 kami tiba di rumah bakal bapak mertua aki...agenda pertama aku nak mkn tapi xde...kene tggu hns mjls,..hehhee...so mkn ditukar dengan ambik gambr...

tiba2 diganggu suara YDP: jempot la ddk rmai2 kat bwh..tggu dulang pihak lelaki sampi...
kepala berfikir(tema hantaran apis ialah air sbb kat luar tengah hujan lebat...hehehe)
di SARAWAK,adat bertunang msti byk hntaran..smpaikan aym masak cili merah pon jadi hantarn...pas 2 ade surat perjanjian pertunangan yang dua2 pihak kene sains...so klu putus tunang nahas la..ade hitam putih....(senang nak masuk makamah klu xpuas hati...hehehe)

yang paling bags nyer ade duit ala2 duit hantaran Rm100 pas duity pembuka kata Rm50...untung la aki..
Aki yg anggun berpkaian merah kuning rambut ala2 era fazira kwn disarung sebentuk cincin yang cantik(halus berbatu kilat diikat ukian love dikelilingi berlian2 kecik),  so aki pon da jadi tunag si apis:(tapi kenyataan kedua2 tunag:xnk tukar relationship status kat fb..hahahaha..)

jam 11.30 aku pon beratur g mkn ngan diorg rmai2...walaupon lauk dari pandangan eh xla mengancam na tapi rase eh mmg best...sodap...aym msk kicap,ikan ala2 sardin, nenas mask gulai merah, sayur campur dan yg paling SODAP dapek mkn kek Secret resipi...kenyang........TAMAT...

ikuti rentetan gambar2 menarik sepanjang majlis...........da.......da.....da.......




tgk ni 2 org makcik yg bakal terima hantaran sendiri lak...hehehehe...



tahniah aki-apis.......



meriah sbb rmai geng2 cg yg dtg gak......best2....selesai da..................

Wednesday, August 3, 2011

setelah sekian lama.....

hari ni la baru aku free dan rajin nak tulis balik kat blog...sebelom ni kene update blog rph jer....hari ni mood hati sangat bgs sbb hjg mggu ni nak jmpe buah hati..huhu..rindu sgt..rindu nak balik umah nak tgk adik2...rindu nak jmpe sayangku...walaupon balik kjp je pon xpela...

bulan 8 dah tiba...sekarg pose...hjg bulan dah raye...pas 2 start la bln 9,10,11...bulan 12 yang ku nantikan...nak setlekan pasal brg2 nak kawin..nak g kursus kawin gak....harap2 sume jadi mcm yg dirancang..takot bile tgk jejari runcing dah putus tunang....

skola lak bertambah ok...skrg budak2 pon dah ok..dgr ckp...tapi bosan sbb ajr moral..mcm xgune tenaga pon...ajr math ok..tapi ikot chapter gak....klu sng ok la..bdk2 sng nk tangkap..tapi klu ssh...xdapek do...4k8 semakin mengecil,...makin hari makin rmai yang benti skola..aku kesian..tapi nak buat mcm mane...dah diorg pon ssh...nak kene bantu family..nak kene g keje...kesian diorg...hope diorg jmpe jalan yang dicari...amin...

baju nak dating dah beli..purple lagi...tapi xde tudung yang padan...disebabkan pose ktorg jmpe malam jela..jmpe kejap pon jadila...lepaskn rindu sikit2..pencintaan jarak jauh mmg sangat susah....bila xde kat depan mata macam2 bnde boleh jadi...mcm2 boleh terpikir...nak jmpe pon ssh...klu dulu boleh je naik kete..ni kene naik belon...bak kate abg "ni la dugaan kite sayang"...so aku pon terima seadanya...

nak balik umahh...nak jmpe abg.....cepat2 cikit esk........................................daaaa......

Sunday, May 8, 2011

baru balik bintulu.....

lame dah xtulis pape kat sini kan...hari ni rase nak mencurahkan segala2 nye.....g bintulu seminggu...best sangat..dapat tgk tempat baru.....dapat kwn2 baru....dapat teman2 baru...dapat kenalan2 baru.......seronok....;lagi seronok samarahan menang besar tahun ni....4 team yang hantar sume juara...best2...pas 2 dapat g perlis tuk peringkat kebangsaan tapi xleh g sbb same tarikh lak ngan time tng..kene dahulukan abg la dari skola....ade g yg xseronok eh balik2 je kire duit dah shot sane sini....xcukp dah ni duit...ape nak buat ni???duit tng dah smakin kurg...nsb baik duit kenduri dah bg awl2 kat mak.....

emmmmm.....xsabar nak blk umah ni..nak jmpe ngan sume kat sane...adik2...mak ayh....yg paling rindu bakal tunang ku itu...huhuhuhu....27.5 ni genap 6 thn perhubungan kami dan ni maby ulang tahun last sebagai couple..thn dpn insyaallah ade tarikh baru lak as husban and wife...27 aku balik semban...28 aku g jmpe buah hati..4.6 aku tunang.....semoga sume yang dirancang berjalan dengan lancar....amin...........

TAK SABAR NYER NAK BALIK UMAH....!!!!!!!

Sunday, March 20, 2011

Penghujung ahad ku berfoya2...Permulaan isnin ku bekerja....!!!

Setelah sepurnama adinda berada di tanah bumi kenyalang ini, akhirnya adinda dapat jua mengajar di sekolah....teetetteteteteteeeeeeetttt.....salah skrip laaaa........hehehehehehe....esk  bermula la kisah ku sebagai seorang guru yang betol2 sbb dah start nak ajar budak2...tapi esk aku buat sesi pengenalan lu la....buku teks pon cikgu xdapat g ni....ok la ek,..kite kenal2 each other lu.....


DAN AKU DAH BERAZAM untuk menjadi seorang guru yang disukai budak2 terutamanyer budak2 claz hujung..tapi klu ikutkan pengalaman aku mase praktikal dulu aku paling rmai students yg xsuke adela...mulut bising..sape yg suke...tapi kali ni lain eh....mesti berbeza nyer la....CEKGU SHIKIN....seorang guru yang akan dikenali kelak di sekolah ku ini....heheehhehe...


Habis dah cerita pasal skola...skrg citer lak pasal jiwa dan raga ku yang meraung2 nak balik somban....waaaaaaaa...tensen la dok sini sbb i so so so so miss my love....Mohd Shahrul Helmy 2..hujung minggu kat sini sangat bosan sbb selalunyer g jalan2 g tgk wayang,mkn sama2,jaln sama2....aaaaaaaaaaa.....!!


Dalam proses seterusnya kami dah setuju nak plan moment yang lagi bahagia...so sweet...harap2 sume berjalan macam yg kami plan...susah bile dok jaoh ni...xla jaoh pon sbb balik semban 1jam setgah je dari sini tapi masalah eh kene naik flight...dahla ssh nak dapat tiket..pas 2 mahal lak 2...mcm mane nak balik selalu...so dari sekarang kene rancang macam2 dan plan elok2...harap2 sume jln dengan lancar walaupon aku tau msti ade banyak dugaan t......doakan kami....AMIN.....

lastly i sangat2 rindukan bobot....mesti aku balik die dah bosar....nak balik umah....Waaaaaaaa.....aaaaaa...!!!


rintihan seorang guru baru....hehehhe...
daa.....see u again........selamat malam.....

Friday, March 18, 2011

Permulaan Langkah ku di SEKOLAH.....

          Jadual ngaja dah kua...aku kn ajar 6 kelas...3 claz math 2 claz bm 1 claz moral....dapat claz hjung2..tapi xpela...jadikan bnde ni 1 cabaran tok aku yg baru nk jadi cekgu....yg paling penting aku dapat jadi guru claz 4k8...claz yg paling blakang skali...skolah serian ade 14 claz tok setiap tingkatan..baygkan la mcm mane rupe nyer bdk claz last 2,....tapi aku xjmpe diorg lagi...tapi xpela..aku xkesah pon..aku tau kot mcm mane nk handle bdk2 mcm diorg...diorg baik tapi nakal je sikit...tambah malas ckt..hehehehehehe....

   Hari ni dah sabtu...sepanjang seminggu cuti aku kene g skola pantau budak2 training sukan tok bahagian samarahan...sepatutnyer sbtu ni aku ikot diorg..tapi dah kene cut name sbb rmai na ckgu yg ikot...huhuhuhu...SO now aku kene buat lesson plan tok ngaja hr isnin ni...plan nak buat sesi suai kenal tok first lesson pas 2 nak test diorg nyer kemahiran asas tok second lesson...aku nk g kdai buku la..nk g cari kamus ngan a4 paper...kamus boleh lak xbwk..dah la aku xterer speaking....

          Jap g nk kuar beli lauk tok masak esk...mlm krg nk g kuching..teman akak g ambik fiza...pas 2 nk g mkn McD kat airport..teringin sebulan dah nk mkn McD...sampai mimpi2 semalam....sebelom pegi krg kene siapkan LESSON PLAN....CAYOK2...!!!!!semoga aku boleh menjadi seorg guru yg cemerlang.....

                         AZAM KU NAK MENJADI SEORANG CEKGU YG CEMERLANG DALAM
                                         SEKOLAH SERIAN....!!!!HIDOP MATEMATIK.....!!!!!!          
There was an error in this gadget
Loading...